Zoeken

Provençaalse soep

Bereidingstijd: 
45 minuten
Type: 
Bereiding: Snipper de ui. Snijd de courgettes in plakjes en de paprika’s in dunne reepjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie. Fruit de ui en de geperste look. Voeg de paprika’s en een beetje water toe. Voeg na enkele...

Paprikasoep

Bereidingstijd: 
50 minuten
Bereiding: Snij de ajuinen en de rode paprika's in stukjes (vergeet niet de schillen van de ajuinen te verwijderen en de pitjes van de paprika's). Stoof deze gesneden groentjes (niet bruin bakken). Doe de gestoofde groenten in een grote kookpot...

Venkelsoep met tomaat en look

Bereidingstijd: 
35 minuten
Type: 
Voorbereiding: Maak de groenten schoon en snijd de venkel in stukken. Snipper de ui en de look. Verwarm de olie en fruit de ui. Voeg de kruiden en de look toe en laat kort samen fruiten. Voeg nu de venkel en ca. 3,5l water toe, breng de soep aan de...

Preisoep met linzen en kerrie

Bereidingstijd: 
45 minuten
Voorbereiding: Kook de linzen gaar. Maak intussen de groenten schoon. Snijd de prei in dunne ringen. Snipper de ui. Bereiding: Verwarm de olie en fruit de ui met de tijm, het bonenkruid, de kerrie en de geperste look. Voeg de prei, de rijst en 3,5l...

Romige pompoensoep met kokos

Bereidingstijd: 
35 minuten
Type: 
Voorbereiding: Snijd de uien. Ontpit de pompoen en snijd hem in stukken (de schil mag eraan blijven). Bereiding: Kook de pompoen en de ui gaar in een beetje water (15'). Mix de groenten. Voeg geperste look, kerrie, groentebouillon, melk, kokosmelk...

Groentesoep

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: 1. Verwijder de blaadjes van de selderstelen en was de stelen grondig. Snij vervolgens de selderstelen eerst in de lengte 2 tot 3 keer in en vervolgens in stukjes van ongeveer 0,3 cm. 2. Snij de donkergroene delen van de prei af tot...

Italiaanse soep

Bereidingstijd: 
50 minuten
Type: 
Voorbereiding: maak alle groenten schoon en snij ze in blokjes Bereiding: snij de ajuin fijn en laat stoven in de vetstof doe de groenten in de pan samen met water en bouillonblokjes als alle groenten bijna gaar zijn, vermicelli toevoegen en nog 10...

Groentesoep

Bereidingstijd: 
50 minuten
Type: 
Voorbereiding: de groenten schoonmaken, wassen en fijnsnijden Bereiding: in de gesmolten vetstof eerst de ajuin laten bruinen, groenten en laurier toevoegen en even laten meestoven het water met bouillonblokjes toevoegen en laten gaarkoken Dit...

Bloemkoolsoep

Bereidingstijd: 
45 minuten
Type: 
Bereiding: maak de bloemkool schoon en kook die in het water met laurier gaar houd het kookvocht bij snij de ajuin fijn en laat stoven in de vetstof doe de kerriepoeder erbij en laat even meestoven doe in een keer al de bloem erbij en blijf roeren...

Spinazie- of waterkerssoep

Bereidingstijd: 
45 minuten
Type: 
Bereiding: stoof de grof gesneden ajuin en prei in de vetstof, doe bloem erbij en roer goed doe ineens al het water en bouillon erbij en laat gaarkoken was de spinazie of waterkers grondig en verwijder de harde steeltjes spinazie of waterkers laten...

Pagina's