Tips

De voedingsdriehoek

Om ons te helpen om evenwichtig en gezond te eten en dagelijks alle noodzakelijke voedingsstoffen tot ons te nemen, werd de voedingsdriehoek ontwikkeld. Hier worden alle verschillende onderdelen toegelicht.

Voedselveiligheid

Veiligheid is een ruim begrip: we hebben het over invriezen en ontdooien, tips & tricks over hoe en hoe lang je eten mag bewaren, en hoe je best met water omspringt.

Ecologisch vs. biologisch

Ecologische en biologische voeding zijn geen synoniemen: ecologische voeding maakt deel uit van de ecologische visie en levenswijze, waarbij het respect voor mens én milieu centraal staat. Op het vlak van ecologische voeding betekent dit dat je je engageert om op een kritische en bewuste manier...

Aangepaste voeding

Niet iedereen mag hetzelfde eten. De ene vanwege een allergie, de ander uit religieuze overtuigingen. En wat is nu juist het verschil vegetariërs en veganisme? En hoe ga je om met kinderen met diabetes op je kamp?

Hoeveelheden

30 kilo spaghetti over? Of alle croque monsieurs tot de laatste op en nog 30 grollende magen? Hoeveelheden voor grote groepen inschatten is niet evident. Met deze info willen we beginnende kampkoks graag op weg zetten.

Afval en afwas

Na het eten volgt de afwas, en een halfvolle vuilniszak. Of niet? Hoe ga je creatief aan de slag met etensresten? Composteren, hergebruiken of verwerken in een totaal nieuw crazy gerecht? Hier kom je het te weten...

Kortingen en kampacties

Je boodschappen rechtstreeks op je kampplaats? Reserveer ze via Solucious!