Zoeken

Stoofvlees op vlaamse wijze

Bereidingstijd: 
45 minuten
Bereiding: Vlees bakken en kruiden met stoofvleeskruiden. Uien in ringen snijden, aanstoven, bestrooien met de bruine kandijsuiker en laten karameliseren. Het vlees erbij doen en bevochtigen met het tafelbier. De mosterd, kruidnagels en...

Vidévulling

Bereidingstijd: 
60 minuten

Prinsessenboontjes

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: Was de boontjes in hun geheel. Verwijder de uiteinden, breek ze indien nodig. Ondertussen water laten koken. Bereiding: Hierin de boontjes laten garen. Afgieten. De fijn gesneden ajuin stoven in boter, de boontjes toevoegen en op...

Pasta of rijstsalade met groentenmix

Bereidingstijd: 
55 minuten
Voorbereiding: Was en snijd de wortelen, de witte kool en de paprika in kleine stukjes. Laat de maïskorrels uitlekken. Kook de pasta of rijst in een ruime hoeveelheid licht gezouten water en laat afkoelen. Bereiding: Voeg de groentemix toe.

Spaghetti bolognaise

Bereidingstijd: 
45 minuten
Bereiding: Maak de uien schoon en snijd in kleine stukjes. Laat even fruiten. Doe het gehakt bij de uien en bak het voldoende gaar onder voortdurend roeren tot het gehakt uiteenvalt. Doe dan de tomatenblokjes, de passata, de tomatenpuree, het water...

Macaroni met kaas en hesp

Bereidingstijd: 
45 minuten
Type: 
Bereiding: Kook de macaroni in een ruime hoeveelheid licht gezouten water. Maak een kaassaus. Laat de boter smelten, voeg de bloem al roerend toe en laat even doorkoken. Leng aan met de melk. Laat koken onder voortdurend roeren. Breng op smaak met...

Stoofvlees op oma's wijze

Bereidingstijd: 
60 minuten

Loze vissertjes maaltijd

Bereidingstijd: 
45 minuten
Voorbereiding: De dag voordien gaan we met de kleinsten garnalen vissen en met de groten gaan we zeevissen. Met de vangst gaan we de dag daarop lekker koken ( bij een te kleine vangst is er gelukkig nog de visboer niwaar) Bereiding: Vis afspoelen en...

Leentjes soep

Bereidingstijd: 
45 minuten
Type: 
Bereiding: Alle ingredienten wassen en snijden, ui stoven, alles toevoegen en kruiden. De soep aan de kook brengen , mixen en afwerken met vermicellI.

Rijstkroketjes met kerrie

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: Kook de rijst. Schrob de aardappelen intussen schoon en kook ze in de schil. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui. pel de gare aardappelen, laat ze enigzins afkoelen en prak ze fijn in de rijst. Roer ook de ui, kaas...

Pagina's