Zoeken

Fruitwagentje

Bereidingstijd: 
15 minuten
Bereiding: Spoel de aardbeien Haal de topjes van de kiwi en snij de kiwi in vier (dikke) schijfjes, de schil mag aan de kiwi blijven Leg de banaan horizontaal zodat de top naar boven wijst Prik er verticaal een tandenstoker in en plaats daar een...

Tomatensoep

Bereidingstijd: 
75 minuten
Type: 

Courgettesoep

Bereidingstijd: 
75 minuten
Type: 
Voorbereiding: Was, reinig en spoel de groenten en snijd ze grof. Bereiding: Laat de groenten en kruiden 10 minuten stoven. Zet de groenten onder water of bouillon en laat gaarkoken van 1/2 tot 3/4 uur. Mix de soep en laat nog even goed doorkoken...

Erwtensoep

Bereidingstijd: 
15 minuten
Type: 
Voorbereiding: Was, reinig en spoel de groenten en snijd ze grof. Bereiding: Laat de groenten en kruiden 10 minuten stoven. Zet de groenten onder water of bouillon en laat gaarkoken van 1/2 tot 3/4 uur. Mix de soep en laat nog even goed doorkoken.

Kippensoep

Bereidingstijd: 
120 minuten
Type: 
Voorbereiding: Bouillon laten trekken op een laag vuurtje, zonder deksel, tot de kip gaar is. Af en toe schuim afscheppen. Voor de soep: was, reinig en spoel de groenten en snijd ze grof. Bereiding: Laat de groenten en kruiden 10 minuten stoven. Zet...

Kervelsoep

Bereidingstijd: 
75 minuten
Type: 
Voorbereiding: Was, reinig en spoel de groenten en snijd ze grof. Bereiding: Laat de groenten en kruiden 10 minuten stoven. Zet de groenten onder water of bouillon en laat gaarkoken van 1/2 tot 3/4 uur. Mix de soep en laat nog even goed doorkoken...

Stoofvlees op vlaamse wijze

Bereidingstijd: 
45 minuten
Bereiding: Vlees bakken en kruiden met stoofvleeskruiden. Uien in ringen snijden, aanstoven, bestrooien met de bruine kandijsuiker en laten karameliseren. Het vlees erbij doen en bevochtigen met het tafelbier. De mosterd, kruidnagels en...

Frikadellen

Bereiding: Gehakt mengen met de losgeklopte eieren en het paneermeel. Vorm gehaktballen en bak ze door en door gaar. Tip: maak de frikadellen niet te dik, zodat de buitenkant mooi bruin wordt en de binnenkant vlug gaar!

Kippenfilets

Bereidingstijd: 
20 minuten
Voorbereiding: Bereiding: De kippenfilets goed aanbakken en kruiden met kippenkruiden. Doe ze in een grote ketel, bevochtig met wat kippenbouillon en laat ze verder garen.

Kalkoengebraad

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Het kalkoengebraad goed aanbakken en kruiden met kippenkruiden. Laat afkoelen,snijd het gebraad in schijven en leg deze in een braadslede. Bevochtig met wat kippenbouillon en warm op.

Pagina's