Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Bereidingstijd: 
45 minuten

Bereiding:

  • maak de bloemkool schoon en kook die in het water met laurier gaar
  • houd het kookvocht bij
  • snij de ajuin fijn en laat stoven in de vetstof
  • doe de kerriepoeder erbij en laat even meestoven
  • doe in een keer al de bloem erbij en blijf roeren tot de vetstof alle bloem opgeslorpt heeft
  • giet beetje bij beetje melk en bouillon erbij en laat tussendoor steeds doorkoken, flink roeren om klonters te vermijden
  • doe de gemixte bloemkool bij de bouillon
  • je kan de soep opdienen met gehakte peterselie

Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
- nvt -
bloemkool
eventueel de rest van de vorige dag
3
- nvt -
ajuinen
2
eetlepel
vetstof
2
eetlepel
bloem
2
koffielepel
kerriepoeder
0
naar smaak
laurier
0
naar smaak
peper
0
naar smaak
peterselie
2
liter
water
1
liter
halfvolle melk
3
- nvt -
bouillonblokjes
Materiaal