Preisoep met linzen en kerrie

Preisoep met linzen en kerrie

Bereidingstijd: 
45 minuten

Voorbereiding:

Kook de linzen gaar. Maak intussen de groenten schoon. Snijd de prei in dunne ringen. Snipper de ui.

Bereiding:

Verwarm de olie en fruit de ui met de tijm, het bonenkruid, de kerrie en de geperste look. Voeg de prei, de rijst en 3,5l water toe en laat alles gaar koken. Voeg vervolgens de gare linzen bij de soep. Voeg ook de bouillon toe en leng de soep indien nodig aan met (heet) water. Laat de soep nog eens doorwarmen en breng ze eventueel verder op smaak met peper en zout.
Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
250
gram
groene linzen
200
gram
rijst
bv: Thaïse
5
bundel
prei
5
- nvt -
uien
10
teentje
look
5
eetlepel
kerrie
afgestreken
0
snuifje
tijm
0
snuifje
bonenkruid
5
- nvt -
laurierblaadjes
10
eetlepel
olijfolie
0
naar smaak
zout
Materiaal