Kampmenu's

Kampmenu's

kookboek veltGeen zin om al die honderden recepten te doorsnuffelen? Geen probleem. Mediaraven maakt het je graag gemakkelijk en stelt je elke maand een evenwichtig menu voor waarmee je op kamp zonder veel gepuzzel en gereken de dag doorkomt.

Gezond en evenwichtig

VELT vzw stelt maandelijks deze menu's samen. Als experten op het vlak van ecologisch leven en tuinieren zorgen zij er elke maand voor dat een dagmenu evenwichtig en gezond is.

Nog meer duurzame receptjes en tips vind je in hun kookboek 'Lekker Ecologisch', in hun tijdschrift 'Seizoenen' en op hun website.

Kampmenu Juni 2017

Juni, de laatste maand voor de start van de zomervakantie. Nog een veel energie nodig om het schooljaar in schoonheid te eindigen. Welke groenten kunnen we nog met een gerust geweten eten en welke groenten zijn vanaf juni beschikbaar?

Kampmenu Mei 2017

In mei legt elke vogel een ei dus geen betere reden om deze maand te starten met een stevig ontbijt van scrambled eggs. Avonturiers op kamp hebben een goed ontbijt nodig om de dag goed te kunnen starten.

Kampmenu Februari 2017

De wintergroenten beginnen zo lichtjes te vervelen dus gaan we er een beetje mee knutselen in de keuken: salades maken van zeer fijn geschaafde kool, raapjes, spruitjes en dan marineren in een lekker, frisse marinade van appelazijn en citroenzuur.

Kampmenu Januari 2017

Januari kan goed koud zijn en de dag beginnen met een warm, stevig ontbijt is dan zeker gepast. Veel oogst is er op deze moment niet dus ideaal om het ingemaakt lekkers aan te spreken en ook de bewaargroenten zoals pompoenen, pastinaken, kolen en knollen komen goed van pas.

Kampmenu December 2016

Dit jaar start de winter vroeg. Het is begin december nog herfst maar het voelt als winter. De koude dringt je lichaam helemaal binnen. Door de koude buiten, zorg je ervoor dat het binnen aangenaam, gezellig warm is. Zolang het zonnig is en niet grijs, is koude draagbaar.

Pagina's

Een eigen website zonder technisch gedoe

Jouw organisatie wil een eigen website maar het ontbreekt jullie aan technische kennis? Dan is Mediaraven Jeugdwerksites wat je zoekt! Momenteel al beschikbaar voor scoutsgroepen en chirogewesten.