Venkelsoep met tomaat en look

Venkelsoep met tomaat en look

Bereidingstijd: 
35 minuten

Voorbereiding:

Maak de groenten schoon en snijd de venkel in stukken. Snipper de ui en de look. Verwarm de olie en fruit de ui. Voeg de kruiden en de look toe en laat kort samen fruiten. Voeg nu de venkel en ca. 3,5l water toe, breng de soep aan de kook en laat ze zachtjes koken tot de groenten goed gaar zijn. Pel intussen de tomaten en snijd ze in stukken of gebruik gepelde tomaten.

Bereiding:

Voeg de tomaat en de bouillon - en zo nodig wat extra heet water - toe en laat de soep nog 5' zachtjes pruttelen. Verwijder de laurier en mix de soep glad. Breng verder op smaak met peper.
Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
10
- nvt -
dikke venkelknollen
10
- nvt -
grote tomaten
of +/- 1,25 l tomatensaus of -vlees
20
teentje
look
5
- nvt -
grote uien
5
eetlepel
olijfolie
0
- nvt -
groentebouillon
naar smaak
5
koffielepel
provencaalse kruiden
5
- nvt -
laurierblaadjes
0
- nvt -
peper
Materiaal
  • mixer
  • 1 grote kookpot