Zoeken

Haverburgers met worteltjes

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: Laat de haver 5 minuten weken in 4 kopjes water. Rasp de wortels fijn, snij de ui fijn en stoof ze aan. Bereiding: Meng alle ingrediënten en voeg kruiden naar smaak toe. vorm met vochtige handen bolletjes en duw ze plat. Haal door de...

Falafelballetjes

Bereidingstijd: 
210 minuten
Voorbereiding: doe de kikkererwten in een grote pan en giet er water over tot ze net onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de kikkererwten 1 tot 2 uur sudderen tot ze zacht zijn. Snijd de ui fijn, pers de knoflook, hak de...

Linzenburgers

Bereidingstijd: 
75 minuten
Voorbereiding: Kook de linzen gaar in water met wat bonenkruid. Snij de prei en uien fijn en stoof ze. Laat de gare linzen uitlekken en spoel ze overvloedig met stromend water. Meng alle ingrediënten. breng op smaak. Bereiding: vorm met vochtige...

Voorjaarssalade met wilde kruiden

Bereidingstijd: 
15 minuten
Voorbereiding: Meng yoghurt en mayonaise. Was de raapsteeltjes of de veldsla en de kruiden. Rasp de wortel. Bereiding: Meng alles luchtig door elkaar. Geef de saus er apart bij. Bestrooi de salade met de madeliefjes en de bloemblaadjes van de...

Riz à la kei

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: Hoe maak je het? 1. Ui schillen. Prei wassen. Ui en prei heel fijn snijden/hakken (2 mm) . 2. Wortelen wassen, dunschillen. Knolselder wassen. Wortelen en knolselder grof raspen, ofwel fijn snijden. 3. Margarine in de pan verhitten tot...

Kruidige kippenburgers

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: 1. Maak de lente-uitjes proper door de worteltjes en de topjes van de lente-uitjes af te snijden. Snij vervolgens de lente-uitjes heel fijn. 2. Split het ei en doe het eiwit in een grote mengkom. 3. Doe het kippengehakt in een kom bij...

Kipsate

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Snij de paprika’s en de ananas in grote (2 cm x 2 cm) stukken. 2. Snij de kippenfilets in blokjes van (2 cm x 2 cm). 3. Maak er afwisselend paprika, ananas, kippenblokje, paprika, ananas, kippenblokje,... satés van. 4. Meng de kruiden...

Salade met prinsessenboontjes en appel

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Snij de witte selder in zeer dunne schijfjes van ½ cm. 2. Snij de appel in kleine blokjes van +/- 1 cm. 3. Was de boontjes, maak ze proper door de uiteinden af te snijden. 4. Breng in een grote kookpot 500 ml liter water aan de kook,...

Koud rijstslaatje met kip en kerrie

Bereidingstijd: 
45 minuten
Bereiding: stoof de fijngesneden ajuin in de vetstof doe kerriepoeder en rijst erbij en overgiet met water laat de rijst gaarkoken laat de rijst afkoelen en meng er de in stukjes gesneden koude kip onder doe er zeer fijngesneden appels en de ajuin...

Salade van rijst met wortelen, erwtjes en maïs

Bereidingstijd: 
45 minuten
Bereiding: kook de rijst (2 delen water op 1 deel rijst) met het bouillonblokje schil de wortels en snij ze in schijfjes stoof de wortels en de erwtjes in water met olie meng de rijst met de gestoofde groenten en doe er de maïs uit blik bij laat...

Pagina's