Voorjaarssalade met wilde kruiden

Voorjaarssalade met wilde kruiden

Bereidingstijd: 
15 minuten

Voorbereiding:

Meng yoghurt en mayonaise. Was de raapsteeltjes of de veldsla en de kruiden. Rasp de wortel.

Bereiding:

Meng alles luchtig door elkaar. Geef de saus er apart bij. Bestrooi de salade met de madeliefjes en de bloemblaadjes van de paardenbloem.
Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
5
bosje
raapstelen
of 500g veldsla
5
gram
wortels
5
handje
vogelmuur
40
- nvt -
paardenbloem
of molslablaadjes
4
blaadje
zuring
5
handje
duizendblad
5
handje
look-zonder-look
5
handje
madeliefjes
20
- nvt -
paardenbloemen
10
eetlepel
yoghurt
voor de saus
10
eetlepel
mayonaise
voor de saus
Materiaal
  • grote kom
  • houten lepel