Koud rijstslaatje met kip en kerrie

Koud rijstslaatje met kip en kerrie

Bereidingstijd: 
45 minuten

Bereiding:

  • stoof de fijngesneden ajuin in de vetstof
  • doe kerriepoeder en rijst erbij en overgiet met water
  • laat de rijst gaarkoken
  • laat de rijst afkoelen en meng er de in stukjes gesneden koude kip onder
  • doe er zeer fijngesneden appels en de ajuin bij
  • geef er wat sla en mayonaise bij

Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
500
gram
rijst
ongekookt of resten gekookte rijst van de vorige maaltijd
0
- nvt -
water
2 delen water per 1 deel rijst
500
gram
gekookte kip
2
eetlepel
kerriepoeder
2
- nvt -
appels
2
- nvt -
ajuinen
0
naar smaak
sla
0
naar smaak
mayonaise
Materiaal