Kruidige kippenburgers

Kruidige kippenburgers

Bereidingstijd: 
50 minuten

Voorbereiding:

1. Maak de lente-uitjes proper door de worteltjes en de topjes van de lente-uitjes af te snijden. Snij vervolgens de lente-uitjes heel fijn.
2. Split het ei en doe het eiwit in een grote mengkom.
3. Doe het kippengehakt in een kom bij het eiwit.
4. Pel de knoflookteentjes en knijp ze uit boven het vlees en doe de lente-uitjes bij het vlees.
5. Meng alle ingrediënten, behalve de olie en de citroen. Breng op smaak met zout en peper en vorm vier burgers (rol eerst bolletjes, dan afplatten).
6. Laat ze 20 minuten rusten in de koelkast.

Bereiding:

1. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de burgers goudbruin en laat ze ongeveer 5 minuten per kant garen.
2. Knijp de citroen uit boven de gebakken burgers en laat ze uitlekken op keukenpapier.
3. Serveer de kipburger boven op de couscous met groenten.

Kooktip
- Materiaal dat in aanraking kwam met rauw vlees (kippengehakt) goed wassen met water en detergent!
- Ook handen goed met zeep wassen, alvorens met groenten verder te werken!

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
kippengehakt
8
- nvt -
lente-uitjes
40
gram
koriander
vers
4
teentje
knoflook
0
snuifje
cayennepeper
flinke snuif
2
- nvt -
eiwit
2
eetlepel
olijfolie
1
- nvt -
citroen
Materiaal
  • plankjes
  • mesjes
  • knoflookpers
  • braadpan