Kipsate

Kipsate

Bereidingstijd: 
30 minuten

Bereiding:

1. Snij de paprika’s en de ananas in grote (2 cm x 2 cm) stukken.
2. Snij de kippenfilets in blokjes van (2 cm x 2 cm).
3. Maak er afwisselend paprika, ananas, kippenblokje, paprika, ananas, kippenblokje,... satés van.
4. Meng de kruiden en de olijfolie in een kommetje.
5. Besmeer de brochettes met een kwastje met het "olie-kruiden"-mengsel.
6. Laat 15 minuten grillen in de oven of bak in de pan.

Kooktip
I.p.v. margarine voor bakken en braden, kan je ook de olijfolie verder gebruiken.

Let op !
Snij eerst de groenten, nadien het vlees/of gebruik 2 verschillende planken om groenten/vlees te versnijden.

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
4
- nvt -
groene paprika's
4
- nvt -
gele paprika's
4
- nvt -
rode paprika's
800
gram
kippenfilet
2
blik
ananas
16
koffielepel
olijfolie
40
gram
margarine voor bakken en braden
2
koffielepel
currykruiden
2
koffielepel
paprikakruiden
0
snuifje
peper
0
snuifje
zout
Materiaal
  • snijplanken
  • mesjes
  • grote prikkers
  • kommetje
  • lepel
  • vork
  • kwastje
  • oven
  • pan