Salade van rijst met wortelen, erwtjes en maïs

Salade van rijst met wortelen, erwtjes en maïs

Bereidingstijd: 
45 minuten

Bereiding:

  • kook de rijst (2 delen water op 1 deel rijst) met het bouillonblokje
  • schil de wortels en snij ze in schijfjes
  • stoof de wortels en de erwtjes in water met olie
  • meng de rijst met de gestoofde groenten en doe er de maïs uit blik bij
  • laat afkoelen en serveer met vinaigrette of mayonaise

Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
700
gram
rijst
0
- nvt -
water
1
- nvt -
bouillonblokje
5
- nvt -
wortelen
250
gram
erwtjes
1
blik
maiskorrels
1
eetlepel
olie
Materiaal