Zoeken

Appelcompote met gestampte pattaten en braadworst

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: ingredienten klaarzetten Bereiding: schil en snijd de aardappelen de aardappelen reinigen met water zet een grote pot met water op het vuur zodra het water kookt doe je de aardappelen in het water zet nu de braadslee op het vuur en...

Loedebuzze met groene spekplet

Bereidingstijd: 
90 minuten
Voorbereiding: Schil de aardappelen en snij in stukken De spekblokjes kunnen reeds op voorhand worden gebakken in een pan Snij de uien in stukjes (moeten zeker niet te klein zijn) Bereiding: Ajuinsaus Doe de boter in een braadpan (zonder...

St jansstoemp

Bereidingstijd: 
100 minuten
Voorbereiding: Aardappelen schillen en snijden wortelen schillen en snijden ajuin fijn snijden erwtjes uitlekken Bereiding: Aardappelenkoken en pureren. Het ei,de melk en de nootmuskaat toevoegen en goed mengen. De wortelen goed gaarstoven samen met...

Moussaka

Bereidingstijd: 
150 minuten
Voorbereiding: Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van een kleine halve cm. Snij de aubergines en courgettes in plakjes van dezelfde dikte. Versnipper de uien en de teentjes knoflook. Bereiding: Smelt de boter en voeg de bloem toe om een roux...

Mac KSJ

Bereidingstijd: 
0 minuten
Voorbereiding: Eerst en vooral de groentjes wassen en fijnsnijden, en beginnen met de pistolets open te snijden. De aardappelen als karwei door de leden laten schillen, handig voor de koks, leuk voor de leden (denk maar aan het gespetter van het...

Wortelstampot

Bereidingstijd: 
80 minuten
Voorbereiding: De aardappelen, wortels en ajuin snijden. Bereiding: 1. De aardappelen koken en daarna puree maken door middel van toevoeging van de melk, eieren, zout, peper en nootmuskaat. 2. De ajuinen stoven, daarna de wortels erbij en stoven...

Onderzeeër

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: - Snij de witte kool in fijne reepjes en kook deze in gezouten water. - Bak het gehakt gaar in de pan of braadslee. - Schil de aardappelen, kook ze gaar, en maak er puree van. Bereiding: WITTE SAUS: - smelt 80 gram boter - voeg 80...

Jagerschotel

Bereidingstijd: 
90 minuten
Voorbereiding: Schil of laat u aardappelen schillen Schil de wortelen en snijd ze in dunne schijfjes Bereiding: Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water Stoof de wortelen gaar. ( in een bodempje water) Kruid ze met peper, zout en tijm Pureer...

ribalalapino met kleurtjesgroenten

Bereidingstijd: 
20 minuten
Voorbereiding: Kook de varkensribben eerst af in water (met zout) om de ribbetjes vetvrij te maken. Bereiding: Doe boter in de kookpot en stoof hierin in de ui en het teentje look. Voeg de ribbetjes toe (die je gesneden hebt per beentje) en laat...

stoemp fatal

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: maak de aardappel puree Bak het gehakt, terwijl je er in roert. Zodat het in zo klein mogelijke stukjes is verdeeld. Bereiding: Snij de paprika's en de ajuinen zeer fijn en stoof ze in een pot. Voeg de pureepatatten en het gebakken...

Pagina's