Appelcompote met gestampte pattaten en braadworst

Appelcompote met gestampte pattaten en braadworst

Bereidingstijd: 
40 minuten

Voorbereiding:

ingredienten klaarzetten

Bereiding:

  1. schil en snijd de aardappelen
  2. de aardappelen reinigen met water
  3. zet een grote pot met water op het vuur
  4. zodra het water kookt doe je de aardappelen in het water
  5. zet nu de braadslee op het vuur en doe er wat boter in
  6. zodra de boter is gesmolten en bruin ziet kan je de worsten beginnen bakken
  7. vergeet ook niet te kruiden met peper en zout
  8. eens de worsten in de slee liggen kan je er met een vork enkele gaatjes in prikken om het vet er te laten uitlopen.
  9. zodra de aardappelen gaar zijn kan je de appelmoes in een andere pot doen.
  10. nu kan je naar eigen smaak de appelmoes opwarmen of koud serveren.
  11. terwijl de appelmoes al dan niet opwarmt kan je het volgende doen:
    1. doe wat melk en boter bij de aardappelen ( je kan al dan niet ook eieren gebruiken)
    2. stamp de aardappelen tot een smeuge brij
    3. doe er ook nog wat peper, zout en noootmuskaat bij voor die extra smaak
  12. En SMAKELIJK!!
Organisatie
Scouts en Gidsen Michiel de Ruyter
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
aardappelen
meer of minder naar eigen smaak
15
stuk
braadworsten
5
potje
appelmoes (potten)
1
liter
melk
0
naar smaak
peper
0
naar smaak
zout
0
naar smaak
nootmuskaat
0
blokje
bakboter
5
stuk
eieren
Materiaal
  • 1 grote kookpot
  • braadslede
  • houten lepel
  • kookpot
  • pureestamper
  • blikopener
  • vork