Onderzeeër

Onderzeeër

Bereidingstijd: 
40 minuten

Voorbereiding:

- Snij de witte kool in fijne reepjes en kook deze in gezouten water.
- Bak het gehakt gaar in de pan of braadslee.
- Schil de aardappelen, kook ze gaar, en maak er puree van.

Bereiding:

WITTE SAUS:

- smelt 80 gram boter
- voeg 80 gram bloem bij
- wanneer de roux klaar is, voeg dan zachtjes 2 liter melk toe
- kruid vervolgens op smaak met peper, zout en muskaatnoot

OVENSCHOTELS VULLEN:

- vul de bodem van de schaal met gehakt
- verdeel hierover een laag puree
- bovenop de puree komt de afgekookte kool
- verdeel vervolgens de saus over geheel
- bestrooi met gemalen kaas
- gratineer de schotel in de oven tot de kaas mooi bruin ziet.

tip: je kan in deze schotel variëren met verschillende soorten groenten!
(ook zeker een aanrader voor kinderen die niet graag groenten lusten!)

Organisatie
Chrio Eik
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
stuk
witte kool
of 2 spitskool
3
kg
gehakt
5
kg
aardappelen
200
cl
halfvolle melk
80
gram
bakboter
80
gram
bloem
300
gram
gemalen kaas
0
snuifje
peper en zout, nootmuskaat
Materiaal