St jansstoemp

St jansstoemp

Bereidingstijd: 
100 minuten

Voorbereiding:

Aardappelen schillen en snijden

wortelen schillen en snijden

ajuin fijn snijden

erwtjes uitlekken

Bereiding:

Aardappelenkoken en pureren. Het ei,de melk en de nootmuskaat toevoegen en goed mengen.

De wortelen goed gaarstoven samen met de ajuin. Voeg peper en zout toe en op het einde de erwtjes bij voegen.

De boter laten smelten in een pan, gehakt toevoegen en bakken samen met paprikapoeder en currypoeder. Mag goed gekruid zijn!

Daarna gewoon alles samenvoegen; het gehakt, de groentjes en de puree goed mengen tot 1 geheel.

Organisatie
Scouts en Gidsen Brigands - De Kleine Prins
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
kg
gemengd gehakt
1
kg
wortelen
1
kg
erwtjes (blik)
2
kg
aardappelen
1
snuifje
zout
1
snuifje
peper
1
handje
curry
1
handje
paprikapoeder
1
kg
uien
1
blokje
boter
1
snuifje
muskaatnoot
1
- nvt -
ei
1
beetje
melk
Materiaal
  • 1 grote kookpot
  • blikopener
  • bordjes
  • braadslede
  • meerdere grote kookpotten
  • pureestamper
  • schilmesje
  • snijplank