spinnen in tomatensaus

spinnen in tomatensaus

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

zet het water op het vuur met het boullionblokje.

was en versnij de groenten in kleine stukjes.

rol van het gehakt gelijk matige ballekens en leg deze op  de snijplank.

breek uw macaroni in 3 gelijkmatige stukken en steek door elke bal 3 of 4 stukken macaroni zodat deze er langs bijde kanten uitkomen zodat je 6 of 8 stuken macaroni ziet . probeer die op de zelfde hoogte te doen dan is het resultaat mooier .

pak per spin nog 2erwten dieals ogen moeten dienen .prop deze op een van de uiteinde in de ballen.

Bereiding:

stoof de groenten in een beetje vetstof . zodra deze glazig zijn voeg de passata toe en het blik gepelde tomaten en laat deze suderen tot de groenten gaar zijn . kruiden naar smaak . als ze wat te dik wordt kan je water of boullionwater toevoegen

als je boulion kookt doe er dan voorzichtig uw spinnen in en laat deze gaar koken (10 a 12 min)

haal ze zeer voorzichtig uit het water .zodat de pootjes niet afbreken. 

leg de spinnen in een schotel of braadslede overgieten met de kokende tomatensaus en en opdienen met brood of purree aardappelen .

om te smullen klaar start

Organisatie
Chiro Sint-Maria Turnhout
Aantal personen: 
4
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
500
gram
bereid gehakt
2
liter
water
1
blokje
bouillonblokje
1
stuk
grote ui
2
stuk
wortelen
1
stuk
groene paprika
1
doos
passata
1
blik
gepelde tomaten
1
beetje
diepvries erwtjes
1
beetje
macaroni
1
beetje
vetstof
1
beetje
kruiden
Materiaal
  • 1 kookpot
  • 1 grote pan of wok
  • houten spatel
  • schuimspaan
  • snijplank
  • keukenmesje