Rode bietensoep

Rode bietensoep

Bereidingstijd: 
25 minuten

Voorbereiding:

Maak de groenten schoon en snijd ze in zeer kleine stukjes.

Bereiding:

Verwarm de olie en fruit de ui samen met de tijm. Voeg de overige groenten, 5l water en het laurierblad toe en kook de groenten gaar. Voeg de bouillon (en meer heet water) bij de soep en laat de soep weer goed doorwarmen. Verdeel de soep over de borden en schep in elk bord soep een flinke eetlepel zure room.
Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
rode biet
750
gram
wortelen
5
stengel
prei
500
gram
knolselder
5
stengel
selder
5
- nvt -
uien
0
snuifje
tijm
5
blaadje
laurier
5
eetlepel
olijfolie
0
- nvt -
groentebouillon
naar smaak
25
eetlepel
zure room
Materiaal
  • 1 grote kookpot
  • mixer