Winterse erwtensoep

Winterse erwtensoep

Bereidingstijd: 
120 minuten

Voorbereiding:

Week de erwten gedurende minimum 8u. Kook de erwten goed gaar in ruim water (ca. 1u 30'). Maak intussen de groenten schoon en snij ze fijn.

Bereiding:

Verwarm de olie en fruit de ui samen met de tijm, het bonenkruid en de salie. Voeg de prei en de selder en ongeveer 5l water toe en kook de groenten gaar. Voeg de gare erwten bij de groenten, voeg bouillon en indien nodig meer (heet) water toe en mix de soep goed fijn. Laat de soep nog even goed doorwarmen en breng ze verder op smaak met peper en (zout). Bestrooi elk bord soep met peterselie.
Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
600
gram
droge groene erwten
5
bundel
prei
10
stengel
selder
5
- nvt -
flinke uien
0
snuifje
tijm
3
theelepel
bonenkruid
afgestreken
0
- nvt -
salieblaadjes
gesnipperd of 2,5 afgestreken tl saliepoeder
0
naar smaak
groentebouillon
0
naar smaak
peper en zout
5
eetlepel
olijfolie
10
eetlepel
peterselie
gesnipperd
Materiaal