Couscouspilaf

Couscouspilaf

Bereidingstijd: 
100 minuten

Voorbereiding:

Week de kikkererwten (8u) en kook ze gaar (1u) in water waaraan je laurierblad en tijm toevoegt. Bereid de couscous: strooi door de droge couscous eerst wat zout en giet er vervolgens kokend water op tot de couscous onder water staat. Laat de couscous zwellen.

Bereiding:

Schil ui en knoflook en hak beide fijn. Maar de olie heet in een grote pan en doe er de ui en knoflook, paprikapoeder, kerrie en geelwortel in. Schep regelmatig om.

Maak de koolrabi, de rapen en de wortelen schoon, was ze en snijd ze in reepjes. Gooi de groenten in de pot met een klein beetje water en laat 20' stoven. Rooster de cashewnoten in een droge pan op een matig vuur. Voeg de tomatenpuree, de kikkererwten, de noten en de rozijnen toe aan de groenten en laat nog 5' sudderen. Maak het gerecht pittig met peper en cayennepeper. Bind eventueel met maïzena: los de maïzena op in een beetje water en voeg toe aan de saus. Laat enkele minuten koken. Serveer de groenten bovenop de couscous.

Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
750
gram
kikkererwten
2
- nvt -
laurierblaadjes
0
snuifje
tijm
1 400
gram
couscous
0
- nvt -
(kruiden)zout
16
eetlepel
olijfolie
8
- nvt -
uien
6
teentje
look
2
theelepel
paprikapoeder
2
theelepel
kerrie
2
theelepel
geelwortel
(kurkuma)
4
- nvt -
koolrabi's
of 4 raapjes
2
kg
wortelen
200
gram
rozijnen
100
gram
cashewnoten
0
- nvt -
cayennepeper
6
eetlepel
maizena
Materiaal
  • pan
  • meerdere grote kookpotten