Gratin van koolvis met prei

Gratin van koolvis met prei

Bereidingstijd: 
105 minuten

Voorbereiding:

- Schil de aardappelen en snij in 2.
- Snij de prei in fijne reepjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Spoel de ansjovisfilets in water of melk en laat uitlekken. Snij dan fijn.

Bereiding:

1. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
2. Leg de diepgevroren koolvishaasjes in meerdere ovenschotels. Kruid met peper en zout.
3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uitjes en het knoflook glazig. Voeg de preireepjes toe en stoof 10 min.
4. Verdeel de prei over de vis.
5. Meng de lichte room met de fijngesneden ansjovis en de helft van de geraspte kaas. Kruid met peper.
6. Giet deze mengeling over de prei.
7. Meng het paneermeel met de rest van de geraspte kaas en strooi over de ovenschotels.
8. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
9. Kook intussen de aardappelen in lichtgezouten water gedurende 30 min. Giet af en pureer. Breng op smaak met 4 eetl. olijfolie, nootmuskaat, peper en zout.

Afwerking
Dien goed warm op.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
koolvishaasje
diepvries
12
stengel
prei
4
kg
aardappelen
3
- nvt -
uien
3
teentje
knoflook
100
gram
ansjovis in olie
1
liter
lichte room
400
gram
geraspte gratinkaas
100
gram
paneermeel
6
eetlepel
olijfolie
1
koffielepel
nootmuskaat
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal