Tagliatelle met groenten, tofu en melksaus

Tagliatelle met groenten, tofu en melksaus

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

Laat de tofu een uur marineren in de sojasaus, cayennepeper, kerrie, peper en zout. Snipper ondertussen de ui en de prei fijn. Vervolgens snijd je de wortels en de champignons in stukken.

Bereiding:

Stoof de wortels. Stoof vervolgens de gesnipperde ui samen met de prei. Voeg ook de in stukjes gesneden champignons toe. Bak de tofu en voeg hem bij de groenten samen met de wortelen en de erwten. Breng het water voor de pasta aan de kook. Begin een half uur voor alles klaar moet zijn aan de saus: smelt de boter, voeg bloem toe en roer met een klopper tot alle klontertjes eruit zijn. Voeg de melk en de het kookvocht van de groenten beetje bij beetje toe. Blijf voortdurend roeren (letterlijk voortdurend!). Voeg peper, zout en muskaatnoot toe. Meng de melksaus met de groenten. Kook de pasta en dien hem op met de saus.
Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
tagliatelli
2
liter
melk
1
liter
kookvocht
150
gram
boter
300
gram
bloem
300
gram
erwten uit een bokaal
2
kg
wortels
1
kg
champignons
1
kg
prei
1
kg
uien
1
kg
tofu
0
- nvt -
sojasaus, cayennepeper, kerrie, olie, peper en zout, muskaatnoot
Materiaal
  • meerdere grote kookpotten
  • garde
  • houten lepel
  • snijplank