Loterijballetjes

Loterijballetjes

Bereidingstijd: 
90 minuten

Voorbereiding:

We mengen het gehakt met de eieren en het paneermeel, kruiden en indien nodig bij met peper en zout en rollen er balletjes van zo groot als een pingpongbal.

In een aantal van de gerolde gehaktballetjes maken we een kuiltje en duwen er een 'Napoleon' zuurbal in en rollen nadien het gehakt weer dicht tot er niets meer te zien valt.

Bereiding:

 We brengen ruim water aan de kook met enkele groenten- en/of vleesbouillonblokjes en koken de balletjes 5 min. We gieten alles door een vergiet en houden het kookvocht bij.

We fruiten de uien in wat olijfolie en voegen tomaten, tijm, basilicum en laurierblad toe. We doen er wat van het kookvocht bij en brengen het geheel aan de kook. We laten het geheel een 30 min pruttelen.

We roeren regelmatig en mixen het geheel op het einde met een staafmixer tot een gladde saus en kruiden met peper en zout. Indien nodig maken we de saus wat dikker met de bloem en kruiden we nog wat extra met peper en zout. 

Nadien voegen we de balletjes toe en laten ze eventjes mee verwarmen.

We dienen warm op met puree of gekookte patatjes en bijvoorbeeld boontjes.

...en wie heeft geluk? Wie heeft een gehaktbal met een Napoleon in op zijn bord?

Die krijgt van de leiding een leuke verrassing... of hoeft vandaag niet af te wassen... of krijgt een extra dessert van de kookploeg...

Wedden dat ze blijven smullen tot alle kommen leeg zijn?

Organisatie
Chiro Kierewiet
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
kg
gemengd gehakt
2
- nvt -
eieren
200
gram
paneermeel
1
kg
gepelde tomaten
2
- nvt -
ajuinen
0
- nvt -
groentenbouillonblokje
0
- nvt -
vleesbouillon
0
- nvt -
tijm en laurier
0
- nvt -
basilicum
0
- nvt -
peper en zout
0
- nvt -
bloem
Materiaal