Balletjes met groentjes en graantjes

Balletjes met groentjes en graantjes

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

- Meng het gehakt met de eieren en het paneermeel tot een homogene massa. Rol balletjes van dezelfde grootte.
- Snij de wortelen en courgettes in de lengte in 3 stukken en daarna in gelijke staafjes.
- Snipper de uien fijn.

Bereiding:

 1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Verlaag de temperatuur en laat nog ± 15 min. zachtjes gaar worden of plaats ze in een grote ovenschaal en schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 20 min. Draai ze in het midden van de gaartijd even om.
2. Breng water aan de kook en kook de voorgekookte tarwegraantjes (kooktijd: zie verpakking).
3. Breng lichtgezouten water aan de kook en laat de wortelen gedurende 10 min. gaar worden. 
Giet af en zet opzij.
4. Verhit 2 eetl. olijfolie in de kookpot van de wortelen en stoof de uien glazig, voeg de courgettes toe en roerbak gedurende ± 5 min. Voeg de erwtjes en de wortelen toe en kruid naar smaak met peper en zout.
5. Haal de balletjes uit de pan en hou warm. Voeg de vleesbouillon toe, schraap de braadresten los met een houten lepel en laat ± 5 à 10 min. doorkoken op een hevig vuur. Bind het kookvocht met wat instantsausbinder.

Afwerking
Serveer 2 à 3 balletjes per bord samen met de groenten en de tarwegraantjes. Lepel wat saus rond de balletjes.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

 

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
gemengd gehakt
varken en rund
1
kg
voorgekookte tarwegraantjes
Ebly
2
kg
wortelen
2
stuk
courgette
2
stuk
uien
4
stuk
eieren
800
gram
erwtjes
blik of bokaal
12
eetlepel
paneermeel
4
eetlepel
olijfolie
5
dl
vleesbouillon
1 blokje opgelost in 5dl heet water
0
naar smaak
peper en zout
0
- nvt -
instantsausbinder
Materiaal