Kalkoengoulash met bruine rijst

Kalkoengoulash met bruine rijst

Bereidingstijd: 
0 minuten

Voorbereiding:

snij het kalkoenvlees in blokjes ( 2 x 2 cm )

zet grote pot water aan de kook, met snuifje zout

breek het ei in een soepbord en scheid eigeel van eiwit ( iigeel heb je hier verder niet nodig )

haal de kalkoenstukjes door het eiwit en laat uitlekken

schil en versnipper de ajuin, schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in blokjes

schil de mandarijnen en verdeel in parten.

Bereiding:

bak het vlees bruin in verhitte olie, haal het daarna uit de pan

doe de zakjes bruine rijst in kokend water ( normaal 20 m maar kijken zeker op de verpakking voor zekerheid )

smoor de ui en appel in het braadvet, voeg currypoeder toe, blus met water en breng op smaak met peper en halfvolle melk.

laat nog 5 minuten zacht koken. voeg dan vlees en helft van de mandarijnpartjes toe en laat nog 5 minuten meekoken.

dien op met de bruine rijst die je uit water haalde en liet uitlekken

de tweede helft mandarijntjes dienen als garnituur

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
kalkoenfilet
2
stuk
ei
4
eetlepel
olie
4
stuk
appel
2
stuk
ajuin
2
eetlepel
currypoeder
25
cl
water
3
eetlepel
halfvolle melk
8
stuk
mandarijntjes
4
zakje
bruine rijst
4 x 125 g
1
snuifje
peper en zout
Materiaal
  • vergiet
  • mes
  • kookpot