Zoeken

Ei in appelsien

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: Maak een goed vuur en zorg er voor dat je op het einde veel gloeiende as hebt. Bereiding: Snij de appelsien doormidden en eet hem op, zorg er voor dat de schil niet breekt. Wanneer de appelsien is opgegeten leg je in de ene helft van...

Appel met suiker

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: Maak een goed vuur en zorg er voor dat je op het einde veel gloeiende as hebt. Bereiding: Haal het klokhuis uit de appel. Plaats de appel op een stuk aluminiumfolie (dat groot genoeg is om rond de appel te doen) Vul de appel op met...

Gehakt in aardappel

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: Maak een goed vuur en zorg er voor dat je op het einde veel gloeiende as hebt. Bereiding: Snij een topje van de aardappel en hol de aardappel uit. Meng het gehakt met wat peper en zout en vul de aardappel hiermee op. Plaats het topje...

St jansstoemp

Bereidingstijd: 
100 minuten
Voorbereiding: Aardappelen schillen en snijden wortelen schillen en snijden ajuin fijn snijden erwtjes uitlekken Bereiding: Aardappelenkoken en pureren. Het ei,de melk en de nootmuskaat toevoegen en goed mengen. De wortelen goed gaarstoven samen met...

Soepap

Bereidingstijd: 
20 minuten
Voorbereiding: Als je soep op de gemakkelijkste manier maakt, uit pakjes of blik, heb je geen voorbereiding nodig. Vooral gedroogde soep in pakjes is handig als noodrantsoen op trektochten. Mijn voorkeur gaat echter naar de woudloperssoep, waarvoor...

Stokjesbrood

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: Leg een veilig kampvuur aan, en zet daarmee enkele dikke stukken hout om tot gloeiende houtskool. Snij ondertussen een verse, rechte twijg van 1,5 meter lang of meer, en ontschors een dertigtal cm aan een uiteinde ervan. Knip dan je...

Ei in klei

Bereidingstijd: 
45 minuten
Voorbereiding: Maak een goed vuur en zorg er voor dat je op het einde veel gloeiende as hebt. Indien je in een leemachtige omgeving zit, graaf je een putje en schep je klei boven. Bereiding: Doe klei rond je ei op een gelijkmatige wijze en dikte,...

Ei aan't spit

Bereidingstijd: 
45 minuten
Voorbereiding: Maak een goed vuur en zorg er voor dat je op het einde veel gloeiende as hebt. Bereiding: Neem een stukje gewone ijzerdraad (let op NIET gegalvaniseerd of geplastificeerd) en steek deze door het ei, plooi de eindjes om en steek ze in...

Banaan met suiker

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: Maak een goed vuur en zorg er voor dat je op het einde veel gloeiende as hebt. Bereiding: Snij een “deksel” uit langs de holle zijde van de banaan.Snij in de banaan zonder de schil te kwetsen een “V” en strooi hier suiker in, sluit de...

Aardappel in schil

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: Maak een goed vuur en zorg er voor dat je op het einde veel gloeiende as hebt. Bereiding: Plaats aardappelen in de gloeiend hete asse van je vuur, na ± 15 minuten zijn ze gaar en klaar om op te eten. Dit recept vind je ook in Bikke...

Pagina's