Zoeken

Bechamelsaus

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Bereiding: Laat de boter smelten, voeg de bloem al roerend toe en laat even doorkoken. Leng aan met het groentenat en de melk. Laat koken onder voortdurend roeren. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Gebakken appels met ijs en rozijntjes

Bereidingstijd: 
0 minuten
Voorbereiding: Was de appel. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel. Snij de appel in schijven van ongeveer 0,5 cm dik. Week de rozijntjes vooraf in water. Bereiding: Bak de appelschijven in boter. Bestrooi met kaneel aan beide zijden. Doe...

Reuzeharen en snoskommers met vederbaksels

Bereidingstijd: 
80 minuten
Voorbereiding: - Kip versnijden in hapklare brokjes - groenten in nette stukjes versnijden Bereiding: - kip lekker krokant bakken - ajuin en look aanstoven - de rest van de groenten en venkelzaadjes bijvoegen en stoven - een blik tomatenblokjes...

Tomatensoep

Bereidingstijd: 
75 minuten
Type: 

Courgettesoep

Bereidingstijd: 
75 minuten
Type: 
Voorbereiding: Was, reinig en spoel de groenten en snijd ze grof. Bereiding: Laat de groenten en kruiden 10 minuten stoven. Zet de groenten onder water of bouillon en laat gaarkoken van 1/2 tot 3/4 uur. Mix de soep en laat nog even goed doorkoken...

Erwtensoep

Bereidingstijd: 
15 minuten
Type: 
Voorbereiding: Was, reinig en spoel de groenten en snijd ze grof. Bereiding: Laat de groenten en kruiden 10 minuten stoven. Zet de groenten onder water of bouillon en laat gaarkoken van 1/2 tot 3/4 uur. Mix de soep en laat nog even goed doorkoken.

Kervelsoep

Bereidingstijd: 
75 minuten
Type: 
Voorbereiding: Was, reinig en spoel de groenten en snijd ze grof. Bereiding: Laat de groenten en kruiden 10 minuten stoven. Zet de groenten onder water of bouillon en laat gaarkoken van 1/2 tot 3/4 uur. Mix de soep en laat nog even goed doorkoken...

Kaassaus

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Bereiding: Laat de boter smelten, voeg de bloem al roerend toe en laat even doorkoken. Leng aan met de melk. Laat koken onder voortdurend roeren. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Als de saus klaar is, van het vuur nemen en de gemalen...

Wortelsoep met mosterd

Bereidingstijd: 
45 minuten
Type: 
Voorbereiding: snijd de wortelen en de ui fijn Bereiding: stoof de ui in de boter voeg de wortelblokjes toe laat even stoven voeg de bouillon toe en laat gaar koken mix de soep fijn breng ze op smaak met peper, zout en graantjesmosterd schep ze in...

Groentesoep

Bereidingstijd: 
50 minuten
Type: 
Voorbereiding: de groenten schoonmaken, wassen en fijnsnijden Bereiding: in de gesmolten vetstof eerst de ajuin laten bruinen, groenten en laurier toevoegen en even laten meestoven het water met bouillonblokjes toevoegen en laten gaarkoken Dit...

Pagina's