Zoeken

Stoofkarbonade en varkensragout

Bereidingstijd: 
0 minuten
Bereiding: doe de helft van de vetstof in een braadpan en bak hierin de ajuin mooi bruin de ajuin mag dan in een grote stoofpot weg van het vuur bak het versneden vlees in de braadpan, dit doe je best met kleine hoeveelheden tegelijk het gebakken...

Koude pasta-tonijnsalade

Bereidingstijd: 
60 minuten
Voorbereiding: - Breng water aan de kook. Kook de eieren hard gedurende ± 10 min. - Snij de eieren in partjes. - Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in stukjes. - Snij de komkommers in gelijke reepjes. - Laat de maïs uitlekken. - Laat de...

Italiaanse pizza

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: Snij de gekookte ham in fijne reepjes Bereiding: 1. Rol de vellen pizzadeeg met het bakpapier open. Snij het overtollige bakpapier weg. 2. Verdeel de tomatenblokjes over het pizzadeeg en kruid met Italiaanse kruidenmix. 3. Verdeel er...

Roerei met ham, tuinkers en volkoren brood

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Breek elk ei in een apart kopje (kijk of het ei niet bedorven is) 2. Meng de eieren met de melk. Daarna doe je er 2 snuifjes zout bij en een paar slagen uit de pepermolen 3. Van de gerookte ham snij je het vetrandje weg en dan knip je...

Varkensbrochettes met groentecouscous

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: - Snij het varkensgebraad in gelijke blokjes. Meng met de sojasaus, de tijm en de blaadjes laurier en zet 2 u. koel weg. Verdeel de blokjes varkensgebraad over een 20-tal spiesen. - Snij de bloemkolen in kleine roosjes. - Rasp de...

Fish burgers

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: - Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. - Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in kleine blokjes. - Snij de lente-uitjes in fijne ringen. - Snipper het bieslook en de peterselie fijn. - Snij de augurken in blokjes van 1/2 cm...

Hamburgers met groentjes

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: - Snipper de uien fijn. - Snij de witte selder in blokjes van 1/2 cm. - Snij de wortelen in de lengte in 4 of 6 en dan in blokjes van 1 cm. Bereiding: 1. Verhit 1 dl olijfolie in een grote kookpot en stoof er de fijngesnipperde uien...

Oosterse gaMELLE

Bereidingstijd: 
3 600 minuten
Bereiding: Pindasaus 3 grote lepels pindakaas scheutje cocosmelk (of room) scheutje sojasaus (voor een zoute toets) of ketjap (zoeter) stukje gember (+-5cm) scheutje olijfolie voor de smeuigheid zeste en sap van 2 limoenen (+-naar smaak) pepertje(s...