Fish burgers

Fish burgers

Bereidingstijd: 
30 minuten

Voorbereiding:

- Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
- Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in kleine blokjes.
- Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
- Snipper het bieslook en de peterselie fijn.
- Snij de augurken in blokjes van 1/2 cm.

Bereiding:

1. Meng de reepjes ijsbergsla met de tomatenblokjes en de uiringetjes.
2. Meng de mayonaise met het fijngesnipperde bieslook, de fijngesnipperde peterselie en de blokjes augurk. Kruid met peper en zout.
3. Verwarm de hamburgerbroodjes indien mogelijk 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
4. Verhit de olijfolie beetje bij beetje in een grote braadpan en bak de diepgevroren fishsticks goudbruin gedurende ± 3 min. aan elke kant. Zet warm weg en herhaal tot alle fishsticks gebakken zijn.

Afwerking
Leg 2 fishsticks tussen elk hamburgerbroodje. Verdeel er wat sla en tomatenblokjes over en breng op smaak met 1 à 2 koffiel. gekruide mayonaise. Doe het hamburgerbroodje dicht.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
40
- nvt -
fishsticks
diepvries
2
krop
ijsbergsla
8
- nvt -
tomaten
4
- nvt -
lente-uitjes
5
takje
platte peterselie
0
plantje
bieslook
20
- nvt -
hamburgerbroodjes
200
gram
mayonaise
3
- nvt -
zoetzure augurken
1
dl
olijfolie
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal