Zoeken

Rijstkroketjes met kaasvulling

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: kook de rijs gaar. Stoof de groenten kort en hak ze fijn. Meng de rijst met groenten, het ei, de gemalen kaas en de kruiden. Voeg eventueel wat maïzena toe om het mengsel steviger te maken. Bereiding: Maak je handen vochtig en rol...

Paprikasoep

Bereidingstijd: 
50 minuten
Bereiding: Snij de ajuinen en de rode paprika's in stukjes (vergeet niet de schillen van de ajuinen te verwijderen en de pitjes van de paprika's). Stoof deze gesneden groentjes (niet bruin bakken). Doe de gestoofde groenten in een grote kookpot...

Pannenkoekensoep

Bereidingstijd: 
0 minuten
Bereiding: Je lost de blokjes groentebouillon op in water en brengt het aan de kook. Ondertussen kan je de pannenkoeken in dunne reepjes snijden van ongeveer 4 cm lang. Je brengt de bouillon op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit en voeg wat...

Couscous met groenten

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: 1. Snij de wortelen, aubergine, courgette en venkel in panklare stukken. 2. Roerbak de courgette en de aubergine 2 minuten in olie. Voeg er de wortelen en de venkel aan toe. Roerbak nog 2 minuten. 3. Schenk er 1/4 liter groentebouillon...

Wortel sinaasappelsoep

Bereidingstijd: 
0 minuten
Voorbereiding: was de wortelen en schil ze met een dunschiller. Rasp ze daarna boven een kom. was de sinaasappelen en snij in twee, pers ze uit. Bereiding: doe water in soepketel met de bouillonblokjes en laat koken. Doe daarna alle geraspte wortel...

Soepap

Bereidingstijd: 
20 minuten
Voorbereiding: Als je soep op de gemakkelijkste manier maakt, uit pakjes of blik, heb je geen voorbereiding nodig. Vooral gedroogde soep in pakjes is handig als noodrantsoen op trektochten. Mijn voorkeur gaat echter naar de woudloperssoep, waarvoor...

Linzensoep

Bereidingstijd: 
120 minuten
Voorbereiding: Was de linzen en laat ze 1 nacht weken( het water moet 2 cm boven de linzen staan) Bereiding: Hak de ajuin, knoflook en de aardappel fijn en stoof met kerrie gaar Doe de linzen met het weekwater en laurierblaadje erbij en laat samen...

Witte bonensoep

Bereidingstijd: 
120 minuten
Voorbereiding: Zet de bonen 1 nacht te week( het water moet 2 cm boven de bonen staan) Bereiding: Kook de bonen gedurende 1 uur en giet af Snij de groenten in kleine stukjes en stoof in een beetje vetstof Doe de uitgelekte bonen erbij, het water en...

Veggieschotel met gevulde tomaatjes

Bereidingstijd: 
80 minuten
Voorbereiding: - Kook de rijst bijna gaar in licht gezouten water (1 min. minder dan vermeld op de verpakking). - Snij een hoedje van de tomaten en hol uit met een koffi elepel. Doe het vruchtvlees in een grote ovenschotel. - Verwijder de pitjes en...

Stoem(p) kieke

Bereidingstijd: 
45 minuten
Voorbereiding: tomaten laten uitlekken water opzetten voor broccoli en aardappelen aardappelen schillen en opzetten met kippenbouillon wortels schillen en fijnsnijden en opzetten met ajuin, thijm en curry broccoli kuisen en opzetten (enkele roosjes...

Pagina's