Linzensoep

Linzensoep

Bereidingstijd: 
120 minuten

Voorbereiding:

Was de linzen en laat ze 1 nacht weken( het water moet 2 cm boven de linzen staan)

Bereiding:

  1. Hak de ajuin, knoflook en de aardappel fijn en stoof met kerrie gaar
  2. Doe de linzen met het weekwater en laurierblaadje erbij en laat samen gaarkoken
  3. Breng op smaak met sojasaus of peper en zout


Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
4
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
125
gram
linzen
1
- nvt -
aardappelen
1
- nvt -
ajuin
2
teentje
knoflook
8
dl
water
1
- nvt -
laurierblaadjes
1
- nvt -
groentenbouillonblokje
1
eetlepel
olie
1
snuifje
peper en zout
1
eetlepel
sojasaus
Materiaal
  • sojasaus
  • olie
  • linzen
  • laurier
  • knoflook
  • ajuin
  • aardappelen