Zoeken

Gemarineerde kippenspiesjes

Bereidingstijd: 
65 minuten
Voorbereiding: Versnijd de kipfilets in saté-blokjes. Meng de honing, de sojasaus, de cocosmelk en de kippenkruiden tot een homogene massa. Leg de saté-blokjes in de mariade en laat het geheel een nachtje rusten in de frigo. Bereiding: Haal de saté-...

Zigeunersaus

Bereidingstijd: 
120 minuten
Voorbereiding: -uien snipperen -paprika in reepjes snijden -champignons in plakjes snijden -spekblokjes afbakken -peterselie fijnhakken Bereiding: Stoof de uien in wat boter,voeg paprika en champignons toe. Giet de witte wijn erbij en laat verdampen...

Banaan met chocola

Bereidingstijd: 
5 minuten
Voorbereiding: Neem een stukje zilverpapier. Snijd je banaan in 2 (niet helemaaal doorsnijden!) Leg er een paar stukjes chocolade in Doe het zilverpapier dicht Bereiding: Leg je banaan enkele minuten op de bbq, of houd het ev. boven het kampvuur. Je...

Gemarineerde kokoskippenspiesjes

Bereidingstijd: 
80 minuten
Voorbereiding: Meng de kokosmelk met 2 uitgeperste citroenen en de olie. Laat hierin de repen fijngesneden kippenlapjes marineren gedurende 1 uur. Bereiding: Rijg het vlees op spiesjes. Bak of grill vervolgens de spiesjes tot ze lekker bruin zijn...

Barbecue

Bereidingstijd: 
360 minuten
Voorbereiding: A) Aardappelsalade Aardappelen schillen, fijn snijden en koken (niet te zacht laten worden) Laten afkoelen, en eventueel aardappels nog fijner snijden (blokjes van 1cm ongeveer) Eieren koken, en in schijfjes snijden of pletten met een...

NeisCire

Bereidingstijd: 
75 minuten
Voorbereiding: was en versnij de groenten en appels in kleine stukken de kip versnij je ook de boontjes en brocoli laat je even koken in gezoute water pers de appelsienen Bereiding: bak de kip gaar in de wok en doe hem er daarna uit in een kom doe...

Tentje van gegrilde aardbei en worst met een kampvuurtje van gepofte aardappel (KOK16)

Bereidingstijd: 
155 minuten
Type: 
Dit is het winnende recept van KLJ Melsele tijdens de finale van Koken op kamp 2016 Voorbereiding (50 min. + 1u voor bbq en sateprikkers) • Leg sateprikkers 2u op voorhand in koud water (120’) • Steek bbq aan (’60) • Kook aardappelen in schil 15 min...

Zelfbereide hamburger met opgevulde aardappel

Bereidingstijd: 
120 minuten
Type: 
Dit is het recept van Chiro Juventud tijdens de finale van Koken op kamp 2016. De Kookies bereidden ook een zelfgemaakte vegetarische hamburger . Bereiding Doe het gehakt in een grote mengkom, voeg (1 ei per kg) toe en wat paneermeel. Meng dit goed...

Zelfbereide veggieburger met opgevulde aardappel

Bereidingstijd: 
120 minuten
Type: 
Dit is het recept van Chiro Juventud tijdens de finale van Koken op kamp 2016. De Kookies bereidden ook een zelfgemaakte rundshamburger . Bereiding Laat de kikkererwten goed uitlekken en spoel met voldoende water. Plet de kikkererwten met maïs zeer...

Rundsburger met watermeloen

Bereidingstijd: 
120 minuten
Type: 
Dit is het recept van Chiro Hermelinde Kemzeke tijdens de finale van Koken op kamp 2016 Rundsburger (voor 8 personen): 700gr rundsgehakt en 700gr kalfsgehakt mengen 100 gr gestoofde ui, 2 eieren, en geplette look ondermengen en afkruiden met peper...