Zoeken

Gierstkroketten

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: kook de gierst. Kook de geschilde aardappelen. snipper de ui, stoof ze dan samen met de gepelde en fijngesneden knoflook. klop het ei met een vork los. Prak de aardappel fijn. Bereiding: meng alle ingerediënten behalve de olie tot een...

Gierstkroketten - gepaneerd

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: kook de gierst. Kook de geschilde aardappelen. snipper de ui, stoof ze dan samen met de gepelde en fijngesneden knoflook. klop het ei met een vork los. Prak de aardappel fijn. splits de eieren, gebruik het eiwit Bereiding: meng alle...

Aardappelcurry

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: Maak eerst de kerriepasta. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en rooster de zaadjes met het koriander - en komijnzaad en de kruidnagels - 2' in een koekenpan zonder olie. Mix de geroosterde specerijen en de resterende ingrediënten...

Linzensoep

Bereidingstijd: 
120 minuten
Voorbereiding: Was de linzen en laat ze 1 nacht weken( het water moet 2 cm boven de linzen staan) Bereiding: Hak de ajuin, knoflook en de aardappel fijn en stoof met kerrie gaar Doe de linzen met het weekwater en laurierblaadje erbij en laat samen...

Aardappelpuree

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. aardappelen schillen, gaar koken en afgieten 2. pureer de aardappelen 3. meng er de vetstof en de melk onder 4. breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot

Koude Aardappelen

Bereidingstijd: 
35 minuten
Voorbereiding: kook de aardappelen Bereiding: 1. snij de aardappelen in niet te kleine stukken 2. meng voorzichtig met vinaigrette of mayonaise 3. voeg eventueel peterselie en/of bieslook toe

Gebakken aardappelen

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes 2. laat vetstof smelten of doe olie in een grote braadpan 3. verdeel de aardappelschijfjes over de pan (als je pan te klein is, neem je best 2 pannen of bak je in 2 keer) 4. laat...

Aardappel in de schil

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Schrob de aardappelen zorgvuldig schoon 2. doe ze in een pan en laat gaar koken 3. serveer de aardappelen in de schil met een beetje kruidenboter

Quornfilets met groentepuree

Bereidingstijd: 
45 minuten
Voorbereiding: - Snij de aardappel in grove stukken. - Snij de ui in fijne ringen. Bereiding: 1. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende 20 min. Giet af en pureer. 2. Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een grote...

Stoem(p) kieke

Bereidingstijd: 
45 minuten
Voorbereiding: tomaten laten uitlekken water opzetten voor broccoli en aardappelen aardappelen schillen en opzetten met kippenbouillon wortels schillen en fijnsnijden en opzetten met ajuin, thijm en curry broccoli kuisen en opzetten (enkele roosjes...

Pagina's