Zoeken

Loze vissertjes maaltijd

Bereidingstijd: 
45 minuten
Voorbereiding: De dag voordien gaan we met de kleinsten garnalen vissen en met de groten gaan we zeevissen. Met de vangst gaan we de dag daarop lekker koken ( bij een te kleine vangst is er gelukkig nog de visboer niwaar) Bereiding: Vis afspoelen en...

Viskrokantjes met wortelpuree

Bereidingstijd: 
55 minuten
Bereiding: Voor de wortelpuree: Schil de wortelen en de aardappelen en snijd in grove stukken. Doe de groenten in een kookpot en zet juist onder water, voeg een snuifje zout toe en breng aan de kook. Laat 20 à 30 minuten koken onder deksel...

Omgekeerd ontbijt

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: Alles gaan kopen in de colruyt Bereiding: - Aardappelen schillen en koken - Spinazie ontdooien - Vissticks ontdooien + bakken

Vis met appeltjes

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: Schik de vis op de bakplaat. (Wij gebruiken gewoon de roosters en bedekken deze met aluminiumfolie.) Tilapia of pangasius is gemakkelijk om mee te werken, is lekker en relatief goedkoop. Kruid de vissen met peper en zout en bestrooi met...

Tonijnnuggets

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: 1. De tonijn laten uitlekken, in een kom doen. 2. Het ei breken en toevoegen, samen met de peterselie en peper 3. Sneetjes brood raspen en toevoegen, goed roeren 4. De bloem toevoegen om een samenhangend mengsel te bekomen 5. De balletjes...

Pittige vissalade met volkoren toastbrood

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: 1. Was de sla en verwijder de nerven. 2. Maak de wortel en ajuin schoon en snij ze in grote stukken. 3. Breng water samen met ajuin, wortel en zout aan de kook. 4. Leg de vis in het net niet kokend water met groenten. Houd het water net...

Vers goud uit de zee op een bedje van aardappelen en krachtvoer

Bereidingstijd: 
55 minuten
Voorbereiding: De benodigde ingrediënten haalt men alweer bij den kruidenier op den hoek... Ø Vele dozen goud uit de zee (beter bekend zijnde als vissticks) Ø Aardappelen (kilo’s) Ø Krachtvoer (beter bekend zijnde als spinazie) Ø Room ende melk Ø...

Zalm met groentecouscous

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: - Laat de zalmporties oppervlakkig ontdooien in de koelkast/ - Kook de (diepgevroren) boontjes gaar in lichtgezouten water gedurende 10 à 15 min. Giet af en spoel af onder koud water. Snij de boontjes in 4. - Schil de komkommer en...

Schelvis op z'n Spaans

Bereidingstijd: 
60 minuten
Voorbereiding: - Laat de stukken schelvis oppervlakkig ontdooien zodat u ze in stukken kan snijden. - Laat de inktvisringen ontdooien en dep goed droog. - Snij de preien in de lengte doormidden en vervolgens in fijne reepjes van 1/2 cm (met een...