Zalm met groentecouscous

Zalm met groentecouscous

Bereidingstijd: 
40 minuten

Voorbereiding:

- Laat de zalmporties oppervlakkig ontdooien in de koelkast/
- Kook de (diepgevroren) boontjes gaar in lichtgezouten water gedurende 10 à 15 min. Giet af en spoel af onder koud water.
Snij de boontjes in 4.
- Schil de komkommer en snij in blokjes van 2 cm.
- Snij de tomaten in blokjes en verwijder de pitjes.

Bereiding:

1. Doe het tarwegriesmeel in een grote kom en overgiet met de kippenbouillon. Roer goed en laat ± 10 min. zwellen. Laat afkoelen.
2. Meng ¾ van de olijfolie onder het tarwegriesmeel. Voeg ook de boontjes en de blokjes tomaat en komkommer toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
3. Strijk de zalm in met de rest van de olijfolie en kruid met viskruiden. Bak 5 min. aan elke zijde in de pan.

Afwerking
Dien de gegrilde zalm op met de lauwe of koude couscous.

Tip
Mooi weer? Dan kan je de zalm evengoed op de barbecue grillen, op een vel aluminiumfolie.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be



Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
25
- nvt -
zalmporties
diepvries
1
kg
prinsessenboontjes
800
gram
tarwegriesmeel
6
- nvt -
komkommers
8
- nvt -
tomaten
2
liter
kippenbouillon
1 blokje per halve liter heet water
20
eetlepel
olijfolie
0
- nvt -
viskruiden
0
- nvt -
peper en zout
Materiaal