Kampaëlla

Kampaëlla

Bereidingstijd: 
85 minuten

Voorbereiding:

Snij de ajuin en paprika's fijn. Snij de look fijn. Snij de citroen in flinterdunne schijfjes. Bak de kippeonderbouten langs alle kanten bruin alsookhet in blokjes gesneden hespengebraad kruiden met peper en zout. Breng het water aan de kook met de bouilonblokjes en de laurier. Dompel de mosselen2 minuten in de kokendebouilon onder, haal eruit en zet apart. Doe hetzelfde met de kokkels, vismootjes eninktvisringen.

Bereiding:

Stoof de fijn gesneden ajuin en paprika's in de olijfolie in een braadslee. Voeg er na 2 minuutjes de chorizo enfijn gesneden look bij en meng alles goed dooreen. Voeg er naeen minuutje de droge ongekookte rijst bij en maak de safraanpotjeserin leegen laat al roerend 1 minuutje mee bakken. Blussen met de witte wijn en voor de helft laten inkokenen voeger daarna de bouillon bij. Het kan zijn dat je de bouilonin twee keer moet doen. Doe er de tomatenpuree bij en laat zachtjes sudderen. Kruiden naar smaak met zout en peper.Leg er na 3 minuten de kippebouten bij. Voer er na nog eens 3 minuten de hespengebraadblokjes bij. Als het vocht voor de helft is ingekookt voeg je er de vis bij en strooi je de scampi's overheen. Na 2 minuten strooi je de inktvis, mossels en kokkels er bij. Strooi er ook de erwten over. Proef of de rijst knapperig gaar is en voeg indien nodig nog wat water bij. Laat het vocht bijna helemaal inkoken. Strooi de garnalen erbij en schik de in schijfjes gesneden citroen over het gerecht.

Smakelijk

Organisatie
Chiro Sint-Aloysiusgroep Neder-Over-Heembeek
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
naar smaak
zout
5
dl
witte wijn
suplementaire
5
liter
water
20
- nvt -
vismootjes
+- 50gr/pers
4
- nvt -
uien
4
koffielepel
tomatenpuree
20
stuk
scampi's
8
potje
safraan
1
kg
rijst
longgraine
0
naar smaak
peper
3
- nvt -
paprika (rood)
2
- nvt -
paprika (groen)
3
dl
olijfolie
1
kg
mosselen
suplementaire
5
- nvt -
laurierbladen
500
gram
kokkels
suplementaire
18
teentje
knoflook
20
stuk
kippenonderbouten
8
blokje
kippenbouillon
1
kg
inktvisringen
750
gram
hespengebraad
150
gram
grijze garnalen
suplementaire
240
gram
erwten (diepvries)
3
stuk
citroenen
300
gram
chorizo
Materiaal
  • pannelikker
  • messen
  • koffielepel
  • houten lepel
  • groot keukenmes
  • braadslede
  • 1 grote kookpot