Chili con carne

Chili con carne

Bereidingstijd: 
120 minuten

Bereiding:

  • maak de paprika schoon en snij in reepjes
  • fruit de gesneden ui en de look in olie lichtbruin
  • doe het gehakt erbij en bak al omscheppend gaar
  • roer de paprikareepjes erdoor
  • voeg alle kruiden toe, bouillon, bonen en tomaten
  • overgiet met domeinbier en laat 5 à 10 minuten zachtjes koken
  • breng op smaak met peper en zout


Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
rundergehakt
3
kg
tomaten
of 600g tomatenpuree
1
kg
bruine bonen
(gekookte)
300
gram
witte bonen
1
kg
rode en groene paprika
500
gram
ajuin
10
teentje
knoflook
5
dl
water
1
blokje
bouillon
15
eetlepel
olijfolie
2
- nvt -
flesjes donker domeinbier
2
koffielepel
oregano
2
koffielepel
chilipoeder
2
koffielepel
paprikapoeder
4
koffielepel
karwijzaadpoeder
4
koffielepel
azijn
4
eetlepel
bruine kandijsuiker
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal
  • snijplank
  • 1 grote braadslee