Driepepers kip met frisse salade en (nieuwe) gebakken aardappeltjes

Driepepers kip met frisse salade en (nieuwe) gebakken aardappeltjes

Bereidingstijd: 
0 minuten

Voorbereiding:

  • Kook de aardappelen vooraf, laat ze afkoelen en snij ze in schijfjes.
  • Snij de champignons in schijfjes.
  • Snij de kipfilet in blokjes.
  • De ijsbergsla in stukjes snijden.
  • De tomaten in stukjes snijden.
  • De ajuin fijn snijden.

Bereiding:

  • Kipfilet aanbakken in olijfolie tot ze lichtbruin gekleurd zijn.
  • Peper en zout toevoegen.
  • De gesneden champignons toevoegen en laten meestoven.
  • Op het einde 'Boursin Cuisine 3 pepers"' toevoegen en nog een paar minuutjes laten sudderen.
  • De aardappeltjes bakken.
  • Alles opdienen met een frisse ijsbergsla, tomaten en fijn gesnipperde ajuin. 
  • Eventueel een weinig mayonnaise toevoegen.
Organisatie
Jeugd Rode Kruis Hamme
Aantal personen: 
5
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
500
gram
kipfilet
500
gram
champignons
liefst verse
1
stuk
ajuin
1
krop
ijsbergsla
of gewone sla
5
stuk
tomaten
0
- nvt -
aardappelen
0
- nvt -
olijfolie
0
- nvt -
peper en zout
1
potje
boursin cuisine 3 pepers
Materiaal
  • snijplankje
  • aardappelmesje
  • houten lepel
  • wok of grote pan