Paprikasoep

Paprikasoep

Bereidingstijd: 
30 minuten

Bereiding:

  1. Was de paprika’s, snij ze overlangs door en verwijder de zaadlijsten.
  2. Snij ze in kleine stukjes.
  3. Snipper de ui.
  4. Water aan de kook brengen, bouillonblokje toevoegen.
  5. Ui, paprika toevoegen.
  6. Wrijf de champignons zuiver/onderste stukje (van steeltje) van champignon afsnijden.
  7. Champignons in schijfjes snijden en aan de bouillon toevoegen.
  8. Blikje tomatenpuree openen en toevoegen.
  9. Pers het teentje look uit, voeg het bij de soep.
  10. Breng op smaak met peper.
  11. Garneer/versier met fijngehakte (of kleine stukjes) peterselie voor het opdienen.
Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
- nvt -
rode paprika's
2
- nvt -
groene paprika's
of gele paprika's
250
gram
champignons
4
- nvt -
kleine uien
4 kleine uien = 1 grote
140
gram
tomatenpuree
2
teentje
look
2
liter
water
3
- nvt -
bouillonblokjes
4
takje
peterselie
1
snuifje
peper
Materiaal
  • soeplepel
  • plankjes
  • mesjes
  • kookpot
  • blikopener