Binkenburgers

Binkenburgers

Bereidingstijd: 
30 minuten

Voorbereiding:

- Kuis eerst alle groenten

- Ontvel de tomaten

- Snij de ajuinen fijn, snij de champignons in 4

- Snij de aubergines in plakjes en bestrooi deze met zout. Laat zo liggen, afwassen en droogdempen. Daarna in fijne stukken snijden

Bereiding:

- tomaten fijn snijden en op het vuur zetten, samen met de uien

- De helft van het gehakt mengen met ui en hamburgers van maken

- Als de tomaten en uien gaar zijn, mozarella en tomatenpuree toevoegen

- Goed kloppen tot de saus niet meer spint

- Room toevoegen en kruiden naar eigen smaak

- Hamburgers bakken

- Groenten wokken met een beetje vetstof

- Als alles klaar is, opdienen met aardappelpuree

Organisatie
Chiro Sint-Maria Turnhout
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
gehakt
6
- nvt -
tomaten
2
zakje
mozarella
2
doos
room
4
- nvt -
ajuinen
500
gram
champignons
3
- nvt -
aubergines
2
blik
tomatenpuree
0
- nvt -
kruiden
0
- nvt -
sausbinder
of bloem
Materiaal
  • 2 kookpotten
  • 2 pannen
  • spatels
  • klopper
  • mixer