Zoeken
Type
Bereidingstijd
5 resultaten gevonden.
Ei in appelsien
Bereidingstijd:
50 minuten
Type:
Voorbereiding: Maak een goed vuur en zorg er voor dat je op het einde veel gloeiende as hebt. Bereiding: Snij de appelsien doormidden en eet hem op, zorg er voor dat de schil niet breekt. Wanneer de appelsien is opgegeten leg je in de ene helft van...
Ei in klei
Bereidingstijd:
45 minuten
Type:
Voorbereiding: Maak een goed vuur en zorg er voor dat je op het einde veel gloeiende as hebt. Indien je in een leemachtige omgeving zit, graaf je een putje en schep je klei boven. Bereiding: Doe klei rond je ei op een gelijkmatige wijze en dikte,...
Ei aan't spit
Bereidingstijd:
45 minuten
Type:
Voorbereiding: Maak een goed vuur en zorg er voor dat je op het einde veel gloeiende as hebt. Bereiding: Neem een stukje gewone ijzerdraad (let op NIET gegalvaniseerd of geplastificeerd) en steek deze door het ei, plooi de eindjes om en steek ze in...
Geklutst ei in appelsien
Bereidingstijd:
40 minuten
Type:
Voorbereiding: Maak een houtvuur en zorg dat er genoeg gloeiende as over is. Bereiding: - Snij een “deksel” van je appelsien, eet deze met een lepel leeg (als een soort aperitiefje). - Breek hierin je ei en kluts het geheel, zet het “deksel” er weer...
St jansstoemp
Bereidingstijd:
100 minuten
Type:
Voorbereiding: Aardappelen schillen en snijden wortelen schillen en snijden ajuin fijn snijden erwtjes uitlekken Bereiding: Aardappelenkoken en pureren. Het ei,de melk en de nootmuskaat toevoegen en goed mengen. De wortelen goed gaarstoven samen met...