Zoeken

Op onze andere sites

Ei in appelsien

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: Maak een goed vuur en zorg er voor dat je op het einde veel gloeiende as hebt. Bereiding: Snij de appelsien doormidden en eet hem op, zorg er voor dat de schil niet breekt. Wanneer de appelsien is opgegeten leg je in de ene helft van...

Ei in klei

Bereidingstijd: 
45 minuten
Voorbereiding: Maak een goed vuur en zorg er voor dat je op het einde veel gloeiende as hebt. Indien je in een leemachtige omgeving zit, graaf je een putje en schep je klei boven. Bereiding: Doe klei rond je ei op een gelijkmatige wijze en dikte,...

Ei aan't spit

Bereidingstijd: 
45 minuten
Voorbereiding: Maak een goed vuur en zorg er voor dat je op het einde veel gloeiende as hebt. Bereiding: Neem een stukje gewone ijzerdraad (let op NIET gegalvaniseerd of geplastificeerd) en steek deze door het ei, plooi de eindjes om en steek ze in...

Geklutst ei in appelsien

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: Maak een houtvuur en zorg dat er genoeg gloeiende as over is. Bereiding: - Snij een “deksel” van je appelsien, eet deze met een lepel leeg (als een soort aperitiefje). - Breek hierin je ei en kluts het geheel, zet het “deksel” er weer...

Rijst met champignons en ei

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: Snij de champignons in stukjes Bereiding: 1. Kook de rijst gaar. 2. bak een of meerdere omeletten van de eieren met de champignons 3. snij de omelet in reepjes en meng onder de gekookte rijst

Een sierlijke koud buffet: Ham met ei en tomaat

Bereidingstijd: 
45 minuten
Bereiding: Breng in een pan een bodem water van 6 cm aan de kook en laat de tomaten daar 7 minuten in koken. Haal met een vork de tomaten uit de pan, spoel ze voorzichtig af onder de koude kraan (leg ze desnoods even op de binnenkant van de deksel...

Haverkoekjes

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: maak een beslag van havermout met melk en ei voeg er fijngesneden ajuin en gemalen kaas aan toe vorm koekjes van het deeg bak in een pan in voldoende olie

Roerei met ham, tuinkers en volkoren brood

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Breek elk ei in een apart kopje (kijk of het ei niet bedorven is) 2. Meng de eieren met de melk. Daarna doe je er 2 snuifjes zout bij en een paar slagen uit de pepermolen 3. Van de gerookte ham snij je het vetrandje weg en dan knip je...

Potpourri op zijn Kierewiets

Bereidingstijd: 
90 minuten
Bereiding: - bloemkool, aardappelen en eieren (hardgekookt) koken - champignons stoven en kruidne met peper en zout - ajuin en gehakt stoven met kruiden - hard gekookte eieren en tomaat fijn snijden - puree maken met beetje room, melk, ei en kruiden...

Vegetarische scrambled eggs met volkorenbrood

Bereidingstijd: 
50 minuten
Type: 
Bereiding: Neem het blok kaas, snij op een snijplankje met een mesje de korsten eraf (1 mm) en snij de kaas in blokjes van 1 cm op 1 cm. Neem de eieren, tik ze even tegen een scherpe rand van de kom en breek vervolgens het ei open door je duimen in...

Pagina's