Geklutst ei in appelsien

Geklutst ei in appelsien

Bereidingstijd: 
40 minuten

Voorbereiding:

Maak een houtvuur en zorg dat er genoeg gloeiende as over is.

Bereiding:

- Snij een “deksel” van je appelsien, eet deze met een lepel leeg (als een soort aperitiefje).
- Breek hierin je ei en kluts het geheel, zet het “deksel” er weer op en prik het vast met behulp van dennennaalden, lucifers of tandenstokers.
- Plaats deze appelsienbeker in hete asse van het vuur.
- Na ± 5 à 7 minuten is je gebakken eitje klaar.

Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
1
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
- nvt -
ei
1
- nvt -
sinaasappel
Materiaal
  • koffielepel
  • mes
  • houtvuur