Zoeken

Rijstkroketjes met kerrie

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: Kook de rijst. Schrob de aardappelen intussen schoon en kook ze in de schil. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui. pel de gare aardappelen, laat ze enigzins afkoelen en prak ze fijn in de rijst. Roer ook de ui, kaas...

Rijstkroketjes met kerrie - gepaneerd

Bereidingstijd: 
55 minuten
Voorbereiding: Kook de rijst. Schrob de aardappelen intussen schoon en kook ze in de schil. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui. pel de gare aardappelen, laat ze enigzins afkoelen en prak ze fijn in de rijst. Roer ook de ui, kaas...

Rijstkroketjes met kaasvulling

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: kook de rijs gaar. Stoof de groenten kort en hak ze fijn. Meng de rijst met groenten, het ei, de gemalen kaas en de kruiden. Voeg eventueel wat maïzena toe om het mengsel steviger te maken. Bereiding: Maak je handen vochtig en rol...

Haverburgers met worteltjes

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: Laat de haver 5 minuten weken in 4 kopjes water. Rasp de wortels fijn, snij de ui fijn en stoof ze aan. Bereiding: Meng alle ingrediënten en voeg kruiden naar smaak toe. vorm met vochtige handen bolletjes en duw ze plat. Haal door de...

Gierstkroketten

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: kook de gierst. Kook de geschilde aardappelen. snipper de ui, stoof ze dan samen met de gepelde en fijngesneden knoflook. klop het ei met een vork los. Prak de aardappel fijn. Bereiding: meng alle ingerediënten behalve de olie tot een...

Gierstkroketten - gepaneerd

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: kook de gierst. Kook de geschilde aardappelen. snipper de ui, stoof ze dan samen met de gepelde en fijngesneden knoflook. klop het ei met een vork los. Prak de aardappel fijn. splits de eieren, gebruik het eiwit Bereiding: meng alle...

Paprikasoep

Bereidingstijd: 
50 minuten
Bereiding: Snij de ajuinen en de rode paprika's in stukjes (vergeet niet de schillen van de ajuinen te verwijderen en de pitjes van de paprika's). Stoof deze gesneden groentjes (niet bruin bakken). Doe de gestoofde groenten in een grote kookpot...

Linzenpastei

Bereidingstijd: 
35 minuten
Voorbereiding: Kook de linzen in ongeveer 30' gaar in water met tijm, laurier en bonenkruid. Snijd de prei en de wortel. Verwarm de olijfolie en fruit de look. Voeg prei, wortel en een klein beetje(!) water toe en stoof alles gaar. Laat de gare...

Macaroni met gerookt tempé en kaas

Bereidingstijd: 
35 minuten
Voorbereiding: Rasp de tempé heel fijn. Bereiding: Kook de pasta in ruim water. Maak intussen de saus. Maak de gewone bechamelsaus gekruid met peper, zout en muskaatnoot. Voeg ook een beetje citroensap toe; dat bevordert de vertering. Roer de heel...

Tagliatelle met groenten, tofu en melksaus

Bereidingstijd: 
60 minuten
Voorbereiding: Laat de tofu een uur marineren in de sojasaus, cayennepeper, kerrie, peper en zout. Snipper ondertussen de ui en de prei fijn. Vervolgens snijd je de wortels en de champignons in stukken. Bereiding: Stoof de wortels. Stoof vervolgens...

Pagina's