Rijstkroketjes met kerrie - gepaneerd

Rijstkroketjes met kerrie - gepaneerd

Bereidingstijd: 
55 minuten

Voorbereiding:

Kook de rijst. Schrob de aardappelen intussen schoon en kook ze in de schil. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui. pel de gare aardappelen, laat ze enigzins afkoelen en prak ze fijn in de rijst. Roer ook de ui, kaas, zout en kerrie door de rijst. Breek de eieren en scheid eigeel van eiwit.

Bereiding:

rol met vochtige handen kleine ronde kroketjes van het mengsel. Haal de kroketjes eerst door losgeklopt eiwit en vervolgens door paneermeel. Verhit de olijfolie. Bak de kroketjes in de hete olijfolie
Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
rijst
0
- nvt -
paneermeel
0
- nvt -
olijfolie
5
eetlepel
olijfolie
5
eetlepel
kerriepoeder
400
gram
gemalen kaas
5
stuk
eieren
20
stuk
aardappelen
5
stuk
uien
0
- nvt -
zout
Materiaal
  • kookpot
  • friteuse