Zoeken

Kerriesaus

Bereidingstijd: 
30 minuten
Type: 
Bereiding: Schil en snijd de appels en de ajuin in kleine stukjes. Stoof ze in de boter en voeg de curry toe. Bevochtig met de kippenbouillon en de melk. Laat 20 min. zachtjes koken. Alles goed omroeren. Het geheel mixen en op maak brengen. Binden...

Zoetzure saus

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Bereiding: Schil de wortelen en de ajuin. Snijd ze in kleine stukjes en stoof ze beetgaar in de boter. Doe de zoetzure saus, de ananas (in stukjes gesneden), het sap van de ananas en de zilveruitjes met vocht bij de groenten. Laat alles wat sudderen...

Bechamelsaus

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Bereiding: Laat de boter smelten, voeg de bloem al roerend toe en laat even doorkoken. Leng aan met het groentenat en de melk. Laat koken onder voortdurend roeren. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Kaassaus

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Bereiding: Laat de boter smelten, voeg de bloem al roerend toe en laat even doorkoken. Leng aan met de melk. Laat koken onder voortdurend roeren. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Als de saus klaar is, van het vuur nemen en de gemalen...

Tomatensaus

Bereidingstijd: 
30 minuten
Type: 
Bereiding: Laat de fijn gesneden ajuin fruiten in de boter. Voeg achtereenvolgens de tomatenblokjes, de passata, de bouillon en de tomatenpuree toe. Laat de saus doorkoken. Deze wordt roder door het opkoken. Alles mixen, binden met bloem. Breng op...

Kriekensaus

Bereidingstijd: 
30 minuten
Type: 
Bereiding: Doe de krieken en het vocht in een ketel en breng aan de kook. Houd wat kriekennat apart om de vanillebloem in te breken. Wanneer de krieken koken, de ketel van het vuur nemen en de opgeloste vanillebloem toevoegen. Zet de ketel terug op...

Macaroni met kaas en hesp

Bereidingstijd: 
45 minuten
Type: 
Bereiding: Kook de macaroni in een ruime hoeveelheid licht gezouten water. Maak een kaassaus. Laat de boter smelten, voeg de bloem al roerend toe en laat even doorkoken. Leng aan met de melk. Laat koken onder voortdurend roeren. Breng op smaak met...

Mayonaise

Bereidingstijd: 
10 minuten
Type: 
Bereiding: roer dooiers, mosterd, azijn, zout en peper door elkaar. Voeg de olie druppelsgewijs toe. als de saus dikt mag de olie in een straaltje toegevoegd worden

Frisgroene saus

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Voorbereiding: kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Plet de hardgekookte eieren. snij de pijpui, de augurk en de komkommer zeer fijn. Bereiding: meng mayonaise en yoghurt met de overige ingrediënten

Guacamole

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Voorbereiding: meng yoghurt, mayonaise, citroensap en geperste look. snipper de pepers heel fijn en roer door het sausje. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en prak het vruchtvlees fijn. Bereiding: meng de avocado door de saus

Pagina's