Zoeken

Mayonaise

Bereidingstijd: 
10 minuten
Type: 
Bereiding: roer dooiers, mosterd, azijn, zout en peper door elkaar. Voeg de olie druppelsgewijs toe. als de saus dikt mag de olie in een straaltje toegevoegd worden

Frisgroene saus

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Voorbereiding: kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Plet de hardgekookte eieren. snij de pijpui, de augurk en de komkommer zeer fijn. Bereiding: meng mayonaise en yoghurt met de overige ingrediënten

Guacamole

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Voorbereiding: meng yoghurt, mayonaise, citroensap en geperste look. snipper de pepers heel fijn en roer door het sausje. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en prak het vruchtvlees fijn. Bereiding: meng de avocado door de saus

Tahinsausje

Bereidingstijd: 
15 minuten
Type: 
Voorbereiding: pers alle look en citroenen. Bereiding: meng alle ingrediënten en blijf roeren tot je een gladde saus hebt.

Vinaigrette met sojasaus

Bereidingstijd: 
10 minuten
Type: 
Voorbereiding: snipper de ui Bereiding: meng alle ingrediënten

Fetasaus

Bereidingstijd: 
10 minuten
Type: 
Voorbereiding: mix de feta samen met 1 eetlepel yoghurt. Bereiding: meng alles.

Tartaar

Bereidingstijd: 
15 minuten
Type: 
Bereiding: Plet voor de tartaar de gekookte eieren fijn en meng ze met de mayonaise. Meng alle overige ingrediënten eronder en kruid de tartaar af met peper en zout.

Picklessaus

Bereidingstijd: 
10 minuten
Type: 
Bereiding: Meng de mayonaise, de yoghurt en de pickles tot een homogene masse en klaar is kees. Smakelijk!

Een sierlijke koud buffet: Zelfgemaakte magere cocktailsaus

Bereidingstijd: 
15 minuten
Type: 
Bereiding: Pak een kom. Doe in deze kom: alle magere platte kaas, de mayonaise en de ketchup. Meng deze drie met een vork goed door elkaar. Doe er vervolgens een snuifje cayennepeper (niet te veel!), peper en zout bij. Pak een limoen, was ze en snij...

Vinaigrettesaus

Bereidingstijd: 
10 minuten
Type: 
Bereiding: snij de ajuin in fijne stukjes roer alles door elkaar breng op smaak met peper Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik , het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen .