Zoeken

Haverburgers met worteltjes

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: Laat de haver 5 minuten weken in 4 kopjes water. Rasp de wortels fijn, snij de ui fijn en stoof ze aan. Bereiding: Meng alle ingrediënten en voeg kruiden naar smaak toe. vorm met vochtige handen bolletjes en duw ze plat. Haal door de...

Viskrokantjes met wortelpuree

Bereidingstijd: 
55 minuten
Bereiding: Voor de wortelpuree: Schil de wortelen en de aardappelen en snijd in grove stukken. Doe de groenten in een kookpot en zet juist onder water, voeg een snuifje zout toe en breng aan de kook. Laat 20 à 30 minuten koken onder deksel...

Riz à la kei

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: Hoe maak je het? 1. Ui schillen. Prei wassen. Ui en prei heel fijn snijden/hakken (2 mm) . 2. Wortelen wassen, dunschillen. Knolselder wassen. Wortelen en knolselder grof raspen, ofwel fijn snijden. 3. Margarine in de pan verhitten tot...

Kruidige kippenburgers

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: 1. Maak de lente-uitjes proper door de worteltjes en de topjes van de lente-uitjes af te snijden. Snij vervolgens de lente-uitjes heel fijn. 2. Split het ei en doe het eiwit in een grote mengkom. 3. Doe het kippengehakt in een kom bij...

Kalkoen in de wok met mie

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: 1. Snij de paprika’s doormidden. Haal de zaadjes er uit en verwijder het kroontje. Spoel af onder de kraan. 2. Spoel de sojascheuten af en laat ze goed uitlekken. 3. Borstel de champignons proper. 4. Neem enkele stengels van de selder...

Groentequiche

Bereidingstijd: 
45 minuten
Bereiding: 1. Maak de bloemkool en broccoli proper en verdeel in kleine trosjes. 2. Kook de bloemkool- en broccoliroosjes 3 minuten in gezouten water. 3. Laat schrikken in koud water en uitlekken. 4. Snij de tomaten in blokjes (1 cm x 1 cm). 5...

Kippenwit met graantjes, worteltjes en erwtjes

Bereidingstijd: 
60 minuten
Voorbereiding: - Snipper de uien fijn. - Snij de verse wortelen in schijfjes. Bereiding: 1. Bak de borstfilets langs alle kanten goudbruin in de braadpan en bestrooi met kippenkruiden. Verlaag het vuur en laat gedurende 20 min. verder gaar worden. (...

Zalm met groentecouscous

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: - Laat de zalmporties oppervlakkig ontdooien in de koelkast/ - Kook de (diepgevroren) boontjes gaar in lichtgezouten water gedurende 10 à 15 min. Giet af en spoel af onder koud water. Snij de boontjes in 4. - Schil de komkommer en...

Groenteburgers in het rood

Bereidingstijd: 
55 minuten
Voorbereiding: Wortelen, 1 ui en een beetje broccoli heel fijn snijden Aardappelen schillen Peterselie fijn hakken Champignons kuisen en snijden Uiringen snijden van overige uien Bereiding: Aanstoven van groenten, met peper, zout en kruiden naar...

Stoem(p) kieke

Bereidingstijd: 
45 minuten
Voorbereiding: tomaten laten uitlekken water opzetten voor broccoli en aardappelen aardappelen schillen en opzetten met kippenbouillon wortels schillen en fijnsnijden en opzetten met ajuin, thijm en curry broccoli kuisen en opzetten (enkele roosjes...

Pagina's